2014. március 10., hétfő

Paradicsomos-fetás csirkemell

Egy csipet konyhájából néztem ki ezt a receptet. Nem telik sok időbe elkészíteni és finom a végeredmény. Nekem olyan volt a csirke, mintha pizza feltét lett volna rajta. A paradicsomtól lesz szaftos, ízes a csirke és a bazsalikom-feta párosítás varázsolja rá a mediterrán ízvilágot. :)









A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon serpenyőben megsütjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a húsokat, szárított bazsalikommal fűszerezzük. Paradicsomkarikákat helyezünk a húsok tetejére. Majd jöhet az apróra morzsolt feta sajt és végül reszelt sajttal borítjuk be az egészet. A sütőbe toljuk, amíg a sajt elolvad a tetején.

Tapasztalat: Egy csipet azt írja, használhatunk koktélparadicsomot is. Egy a lényeg, a húsok teljesen be legyenek borítva paradicsomokkal, hogy ne száradjanak ki és igazán szaftosak legyenek. A fetát morzsoljuk el, amennyire lehet. A reszelt sajtot is kupacokban halmozzuk fel a végén a húsra, ne sajnáljuk! (Egyszóval mindent kupacoljunk egyesével a húsokra). Ne várjuk meg, hogy a sajt a tetején megpiruljon, szerintem elég, ha szépen ráolvad. Ne szárítsuk ki a húst!



Jó étvágyat!